geof@unizg.hr + OSM = platforma potres2020

Ispis

Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i hrvatska OpenStreetMap zajednica u suradnji s Hrvatskom gorskom službom spašavanja, Operativnim centrom Civilne zaštite i Državnom geodetskom upravom Republike Hrvatske pripremili su i održavaju platformu na kojoj možete zatražiti i ponuditi pomoć i informacijehttps://potres2020.openit.hr/views/map
 
Ishođene su sve potrebne dozvole i uskoro će na raspolaganju biti snimke područja Petrinje koje je napravila HGSS, te se planiraju slijedeće aktivnosti i zadatci:
 
Zadatak br. 1: iz snimaka će biti potrebno napraviti ortofoto (koristeći Agit Metashape ili drugi odgovarajući softver)
Zadatak br. 2: na temelju ortofota i provjerenih podataka s terena bit će potrebno ažurirati OpenStreetMap
Zadatak br. 3: Paralelno s ažuriranjem kartografskih podloga bit će aktivirano prikupljanje prijava s terena, koje će također trebati obrađivati.
 
Na zadacima 1 i 2 namjeravaju se angažirati volonteri/stručnjaci iz Hrvatske i inozemstva, dok je zadatak br. 3 kontinuirana aktivnost domaćih volontera koja ne traži veliko tehničko znanje.
 
Lijepo molimo sve kolegice i kolege koji posjeduju tehnička znanja za obavljanje zadataka 1 i 2 (ili poznaju volontere/stručnjake koji to znaju i žele raditi) da se jave na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
 
Zajedno smo jači!
 
 
Hrvatsko geodetsko društvo