Svečano puštanje u rad sustava Digitalnog geodetskog elaborata

Ispis
U svojstvu izaslanika Vlade Republike Hrvatske, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja g. Predrag Štromar i ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc. Damir Šantek, dipl. ing. geod. pustili su u rad Sustav digitalnih geodetskih elaborata. 

 
Postupanja ovlaštenih osoba do izdavanja korisničkog imena i lozinke.
Tehničke specifikacije iz članka 39. i 53. Pravilnika o geodetskim elaboratima. 
U ponedjeljak 10. rujna 2018. godine, u 11 sati u Državnoj geodetskoj upravi svečano je pušten u rad Sustav digitalnih geodetskih elaborata. Navedeni sustav pustili su u rad potpredsjednik Vlade i ministar g. Predrag Štromar i ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc. Damir Šantek, dipl. ing. geod. Na svečanom puštanju u rad navedenog sustava nazočili su i predstavnica Ministarstva pravosuđa pomoćnica ministra gđa. Mirela Fučkar, državni tajnici gđa. Dunja Magaš, g. Bernard Gršić, g. Nikola Madžar te brojni ostali uzvanici.

Navedenim sustavom kreće se u dodatno elektroničko poslovanje u Državnoj geodetskoj upravi te kod ovlaštenih geodetskih tvrtki. U okviru navedenog sustava omogućava se preuzimanje svih potrebnih podataka za izradu geodetskih elaborata, njegova izrada i predaja u katastarske urede elektroničkim putem.
 
Ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc. Damir Šantek, dipl. ing. geod. u svom govoru iznio je podatak da je danas tijekom dana izdano prvih osam odobrenja za geodetske tvrtke koje su prošle edukaciju za korištenje Sustava digitalnog geodetskog elaborata te da se u narednom razdoblju kreće sa edukacijama i izdavanjem odobrenja za pristup sustavima za cijelo područje Republike Hrvatske.
Navedenim sustavom Državna geodetska uprava pretvara se u digitalni ured, „ured bez papira“.